Metreolgiska mätinstrument

Barometrisk trycksensor

Hög noggrann barometrisk trycksensor. Temperaturberoende och icke-linjäriteter hos sensorn
kompenseras matematiskt för, upp till 80°C. Sensorn har en mycket låg strömförbrukning och producerar en analog utsignal på 0,1 … 2,5VDC

WET ADCON Leaf Wetness Sensor

WET ADCON Leaf Wetness Sensor utvecklades för att ge användarna ett robust alternativ med lågt underhåll till de traditionella sensorerna som använder pappersark eller människo- eller djurhår. Ett rutnät av ledande spår, etsade på en teflonbelagd keramisk platta, simulerar på ett tillförlitligt sätt ytan på ett blad och matar ut ett intervall av avläsningar mellan 0 och 10.

EnviroPro®

EnviroPro® helt inkapslade jordsonder är precisions multifunktions- och flernivåinstrument under ytan som erbjuder kontinuerlig tillförlitlig och repeterbar övervakning av markfuktighet, temperatur och salthalt (EC)*.
Med salthalt och temperaturkompenserade fuktavläsningar ger EnviroPro® jordsonder korrekta data för bättre val av gröda och meningsfullt beslutsfattande för bevattning och gödningsmedel

Nederbördsmätare Pro

För konstruktionen av denna regnmätare användes endast de bästa materialen: anodiserad aluminium för kroppen. Solid, gjuten aluminium för basen. Rostfritt stål, precisionsbearbetat, för tippskopan.

Tillverkad i Tyskland av en förstklassig expert på meteo-grade sensorer, gör denna regnmätare vad proffsen behöver: mäta regn mycket noggrant med en välbalanserad dubbel tippskopa. Denna produkt behöver knappt något underhåll eller kalibrering, en och annan rengöring isär. En rostfri fjäder monterad på trattens bas förhindrar att fågelspillning täpper igen inloppet. Två stora öppningar i basen ser till att vattnet rinner av smidigt. Öppningen på 200 cm² toppas av en skarpkantad ring för att avskräcka fåglar från att landa på den.

Långsiktig noggrannhet och stabilitet kräver knappast någon kalibrering. Baserat på en mätmetod som uppfunnits av Joss-Tognini ger denna mätare oöverträffad långsiktig noggrannhet och stabilitet, och kräver knappt någon kalibrering. En förseglad reed-brytare, som kan användas på obestämd tid, och dess solida mekanik säkerställer att detta instrument har en extremt lång livslängd med lite behov av underhåll och justering.

Regnmätaren är avsedd att monteras på en separat stolpe, med öppningen ca. 1 m över markytan, för att uppfylla WMO:s krav. Tre skruvar och en integrerad bubbelnivå hjälper till att placera/utjämna enheten korrekt. För helårsdrift finns även uppvärmda versioner.

Adcon RG1

Adcon RG1 designades som en universell regnmätare, som möter behoven för de flesta applikationer. Denna mätare är byggd för att hålla, i jordbruk såväl som i hydrografiska eller meteorologiska tillämpningar och i tuffa miljöer.

Kiselpyranometer

Denna kiselpyranometer är speciellt designad för agrometeorologi, i synnerhet för att beräkna evapotranspiration för precisionsbevattningsändamål, för att övervaka solpaneler vid energiproduktion, för beräkningar av spridning av luftföroreningar och liknande tillämpningar

Solpanel

De nyligen introducerade monokristallina cellerna tillverkade av Bosch, Tyskland, har ökat uteffekten från denna solpanel från tidigare 460mA till 540mA – utan att öka panelernas dimensioner. Effektiviteten har gått upp från 16 % till häpnadsväckande 19 % – det är absolut toppklass. Dessa högeffektiva monokristallina celler är monterade i så kallad ”shingle-teknologi”, som utnyttjar det tillgängliga utrymmet på bästa sätt eftersom det eliminerar oanvända utrymmen mellan de enskilda elementen i cellen, och därmed möjliggör skapandet av extremt små, men mycket effektiva paneler .

Panelen är monterad på en bottenplatta av aluminium, inbäddad i elastisk polymer och skyddad av ett robust, transparent polykarbonatskydd. Panelens vinkel ger optimal avrinningshastighet för regn, ger en självrengörande effekt och låter snö glida av. För områden nära ekvatorn kan vi tillhandahålla paneler med mindre vinkel. Ett mastmonteringsfäste är integrerat, en rörklämma medföljer.

Panelen ansluts till din ADCON RTU med hjälp av en 50 cm kabel med en 5-stifts Binder-hankontakt.

Adcon TR1

Adcon TR1 utvecklades för att erbjuda en mycket exakt sensor med utmärkt långsiktig stabilitet till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Sensorn är praktiskt taget underhållsfri och ger utmärkt långtidsstabilitet.

ADCON Wind Sensor Set Vento 1

ADCON Wind Sensor Set Vento 1 är skräddarsydd för meteorologiska applikationer som kräver maximal noggrannhet över ett utökat mätområde, integrerat i en mycket robust, men underhållsfri kropp gjord av havsvattenbeständig aluminium

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer